Meniu
Se ȋmplinesc, anul acesta, 100 de ani de când Marea Adunare Naţionala a votat ȋn unanimitate “Declaraţia de Unire cu Ţara”
Acum, ȋn anul Centenarului, dorim sa arătam că patriotismul şi dorinţa de unitate sunt sentimente trainice, definitorii pentru neamul românesc.
Astfel, vă invităm să ne fiţi alături Sâmbătă, 1 Decembrie, ȋncepând cu ora 12, pentru a sărbători ȋmpreună acest moment istoric.
♦ 12.00 – Slujba religioasa ȋnsoţită de ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei Cudalbi. Hora Unirii
♦ 12.30 – Festivitatea de premiere a cetatenilor care au implinit 50 de ani de casatorie;
♦ 13.00 – Intonarea Imnului de Stat al României urmat de discursul domnului Primar, Drugan Ştefan.
♦ 13.15 – Program artistic sustinul de elevii “Liceului Tehnologic nr.1 – Cudalbi”
♦ 14.30 – Program artistic susținut de ansamblul de dansuri populare al Primariei Cudalbi.
♦ 14.45 – Moment artistic oferit de Florin Vasilica şi grupul Teleormanu.
♦ 15.30 – Masa Traditionala de 1 Decembrie
Despre ce şi despre cine sa vorbim, când ne referim la un eveniment de o asemenea ȋnsemnătate?
Ȋnanul 2018 se ȋmplinesc 100 de ani de când ȋnaintaşii noşti au adus la ȋndeplinire ceeace generaţii de-a rânduşi-au dorit: unirea tuturor Românilor ȋntru-un singur stat.
Ei au reuşit, pentru că au acţionat cu toţii ȋmpreună, iar Marea Unire de la 1918 va rămâne pentru totdeaunauna din cele mai memorabile pagini ale Cărţii de Istorie româneşti.
Anul 2018 este cu totul si cu totul special pentru România! Este anul ȋn care aducem un profund omagiu tuturor celor care in urma cu un secol au adus la viaţă un vis aparent imposibil şi totuşi vechi de sute de ani, visul romnilor de pretutindeni, acela de a trăi ȋngraniţele fireşti ale unui stat românesc independent.
Aşadar, trebuie să învățăm din exemplul marilor înaintaşi de la 1918 și să nu lăsăm ca ceeace ne despartesă ne dezbine. Dacă reușimsă ne privim față în față și să găsim, dincolo de opțiunile fiecăruia, cele câteva lucruri sacre care cad în custodia noastră comună, atunci vom putea să ne privim în ochi și bunicii pe care-i omagiem, dar și nepoții care așteaptă de la noi o Românie stabilă și demnă pentru cel puțin încă 100 de ani.
CINSTE CELOR CARE AU TRĂIT, S-AU LUPTAT ŞI AU MURIT PENTRU ȊNFĂPTUIREA IDEALULUI NAŢIONAL DE UNITATE!
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
LA MULŢI ANI, ROMÂNE!